Κατηγορίες

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Kεικ με λεμονι και blueberries

Ειναι ενα κεικ πολυ ζουμερο με πολυ ιδιαιτερη γευση.Γινεται με υλικα που εχουμε στην κουζινα εκτος απο τα μαυρα μουρα που βρισκουμε παντα κατεψυγμενα στα μεγαλα καταστηματα τροφιμων.
Υλικα(για το κεικ)
-200γρ.βουτυρο(θερμοκρασια δωματιου)
-350γρ ζαχαρη
-4 αυγα
-1 κ.σ.μπεικιν παουντερ
-βανιλια
-350γρ.αλευρι
-1/2 κ.γλ.αλατι
-250γρ.αριανι(η ξυνογαλα)
-χυμος και ξυσμα 2 λεμονιων
-1 φλ.blueberries
Υλικα(για γεμιση και επικαλυψη)
-200γρ.τυρι κρεμα(πληρες)
-120γρ.βουτυρο(θερμοκρασια δωματιου)
-350γρ.ζαχαρη αχνη
-3κ.σ κρεμα γαλακτος(πληρης)
-1 λοβος βανιλιας
-1 πρεζα αλατι
Χτυπαμε τα υλικα του κεικ ξεκινωντας απο τα αυγα με τη ζαχαρη,το βουτυρο μεχρι ν ασπρισουν,στη συνεχεια το αλευρι(καλυτερα να ειναι κοσκινισμενο) με το μπεικιν,μετα τη βανιλια το αλατι,το αριανι και τα λεμονια.Ανακατευουμε με το κουταλι απαλα τα μαυρα μουρα στο μειγμα,το οποιο θα χωρισουμε σε 3 δοσεις .Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια μικρη στρογγυλη φορμα 20εκ και βαζουμε μια δοση απο το μειγμα του κεικ.Ψηνουμε στους 170cγια 20'.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια αλλες 2 φορες μεχρι να εχουμε 3 πατους παντεσπανια.Αφηνουμε να κρυωσουν.
Για την κρεμα τυριου χτυπαμε στο μιξερ ολα τα υλικα μεχρι ν αφρατεψουν και γεμιζουμε ενδιαμεσα το κεικ φροντιζοντας να κρατησουμε επαρκη ποσοτητα για τις πανω επιφανειες.Τοποθετουμε το κεικ στο ψυγειο και αφηνουμε να κρυωσει πριν σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου