Κατηγορίες

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Γυρος κοτοπουλο φουρνου



 Ο πιο νοστιμος βραδινος μεζες μπορει να γινει και στο σπιτι το ιδιο νοστιμα και χωρις κοπο.Τα ακολουθα υλικα ειναι για 5 πιτουλες.
Υλικα
-800γρ.φιλετο απο μπουτι κοτοπουλο(οχι στηθος θα στεγνωσει)κ κομμενο λεπτα
-1φλιτζανακι του ελληνικου καφε με ελαιολαδο
-1κ.σ.παπρικα καπνιστη
-1κ.σ.θυμαρι
-1κ.σ.ριγανη
-1κ.σ.μουσταρδα
-αλατι
-πιπερι
-1κ.γλ.κυμινο
Ετοιμαζουμε τη μαριναδα 4 με 5 ωρες πριν μπει το κοτοπουλο στο φουρνο.Αφου την εχουμε ετοιμασει βαζουμε με το κοτοπουλο την μαριναδα σε μεγαλο μπολ ανακατευουμε καλα,καλυπτουμε και αφηνουμε στο ψυγειο για 4 με 5 ωρες.Βγαζουμε απο το ψυγειο και μεταφερουμε το μειγμα σε 3 λαδοκολλες(η μια μεσα στην αλλη)τις οποιες κλεινουμε  ολες σαν φακελος.Βαζουμε τη λαδοκολλα στη γαστρα(δε χρειαζεται νερο η κατι αλλο) και ψηνουμε για 1 ωρα και30'.Τα τελευταια  10'ανοιγουμε τη λαδοκολλα να ξεροψηθει το κοτοπουλο.Βγαζουμε απο το φουρνο,γεμιζουμε τις πιτουλες μας και σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου