Κατηγορίες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μοναστηριακα κουλουρακια μηλου με μπαχαρικα

Προκειται για αφρατα κουλουρακια με ευπλαστη ζυμη,γρηγορο ψησιμο και πολυ καλη επιλογη για νηστεια η για γλυκο χωρις λιπαρα.Δεν περιεχει καθολου ζαχαρη ειναι φτιαγμενα μονο με λιγο μελι και τη φυσικη γλυκητητα απο τα μηλα.Περιεχουν απλα και λιγα υλικα,τα μπαχαρικα και οι ξηροι καρποι ομως τους δινουν μια πολυ εντονη γευση.Η δοσολογια αυτη μας δινει περιπου 35 μικρα κουλουρακια(τα οποια ειναι σχετικα αγλυκα,εαν τα θελετε πιο εντονα διπλασιαστε το μελι η προσθεσθε 2κ.σ.ζαχαρη επιπλεον).
Υλικα
-3 μηλα κοκκινα(η και κιτρινα αρκει να ειναι γλυκα)
-3/4φλ.ηλιελαιο(η ελαιολαδο για πιο εντονη γευση)
-3φλ.φαρινα
-1 πρεζα αλατι
-1/2κ.γλ.κανελα
-1 πρεζα γαρυφαλλο
-1 πρεζα τριμενο καρδαμο
-2κ.σ.μελι
-1/2φλ.καρυδια ψιλοκομμενα
Καθαριζουμε τα μηλα,τα τριβουμε κ τα τοποθετουμε σε ενα κατσαρολακι με 5 κ.σ.νερο.Τα βραζουμε σε χαμηλη φωτια περιπου για  10΄ ανακατευοντας καθε τοσο μεχρι να γινουν πολτος.Σβηνουμε,κατεβαζουμε απο τη φωτια,ριχνουμε το μελι,τα μπαχαρικα,ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει.Σε μεγαλο μπολ βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι το οποιο προσθετουμε σταδιακα μεχρι να εχουμε ζυμη ευπλαστη που ξεκολλαει απο τα χερια μας.
Ανοιγουμε με τη βοηθεια του πλαστη και λιγο αλευρι φυλλο παχους 0,5εκ και κοβουμε οτι σχεδιο επιθυμουμε.Απλωνουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα(αφηνουμε κενο μεταξυ τους γιατι θα φουσκωσουν) και ψηνουμε 12' στους 170'.
Καλη επιτυχια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου