Κατηγορίες

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ταλιατελες με μπροκολο και τυρια

Ειναι μια συνταγη που μου την ειχε κανει μια φιλη που μενει στο εξωτερικο πριν πολλα χρονια.Μου ειχε κανει τοτε εντυπωση οταν ακουσα το μπροκολο μεσα σε ζυμαρικο οταν ομως το δοκιμασα μου αρεσε τοσο σαν γευση οσο και οπτικα.Απο τοτε το εχουμε ενταξει στο προγραμμα μας και το εχουμε στο τραπεζι απο το φθινοπωρο που ξεκιναει το μπροκολο τουλαχιστον καθε εβδομαδα.Ειναι γρηγορο και ελαφρυ επομενως γινεται ακομα και βραδυνο γευμα.
Υλικα
-500γρ.ταλιατελες
-200γρ.ελαφρως βρασμενο μπροκολο(σε μικρα μπουκετακια)
-150 φετα
-100γρ.μανουρι(η ανθοτυρο)
-150γρ.στραγγιστο γιαουρτι 10%
-50γρ.ροκφορ
-1/3φλ.ελαιολαδο
-αλατι
-πιπερι(ροζ κ μαυρο)
-λιγο θυμαρι
Βραζουμε τις ταλιατελες συμφωνα με τις οδηγιες φροντιζοντας να μη τις παραβρασουμε(2 λεπτα νωριτερα τις βγαζουμε απ τη φωτια,φροντιζοντας να εχουν κρατησει λιγο ζουμακι).Δεν στραγγιζουμε τις ταλιατελες,ριχνουμε το μπροκολο,το μανουρι,το γιαουρτι,το ροκφορ,ελαιολαδο,αλατι,πιπερι,θυμαρι και βαζουμε παλι την κατσαρολα στη φωτια για1΄ανακατευοντας συνεχως μεχρι να εχουμε μια ωραια κρεμα απο τα τυρια μας.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τη μιση φετα,την υπολοιπη πανω απο το καθε πιατο.
Καλη επιτυχια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου