Κατηγορίες

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κεικ-"twix"

Ενα πανευκολο κεικ που εχει ιδια γευση και εμφανιση με τη γνωστη μας επωνυμη σοκολατα σε μεγαλο μεγεθος.Η βαση του ειναι ενα πολυ αφρατο,ζουμερο κεικ βανιλιας το οποιο περιχυνουμε με καραμελα γαλακτος και επικαλυψη σοκολατας.Ισως ειναι το παντεσπανι με την καραμελα,η ακομη και ο τριπλος συνδυασμος με τη σοκολατα θυμιζει ομως παλια γευση παιδικων χρονων,τρωγεται παντου και παντα και γινεται ευκολα σε τρια σταδια.
Υλικα(για το παντεσπανι)
-1/2φλ.βουτυρο κομμενο σε κυβους(λιωμενο κ χλιαρο)
-3/4φλ.χλιαρο γαλα
-1κ1/2φλ.αλευρι γ.ο.χ.
-1κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1/2κ.γλ.αλατι
-3 αυγα
-1κ1/4φλ.ασπρη ζαχαρη
-1 λοβος βανιλιας
Υλικα(για τη γεμιση)
-1 κουτι ζαχαρουχο γαλα
Υλικα(για επικαλυψη)
-150γρ.σοκολατα γαλακτος
-1 κ1/2κ.σ.ηλιελαιο
Σε μεγαλο μπολ χτυμαμε τη ζαχαρη με τα αυγα μεχρι ν αφρατεψουν και ν ασπρισουν.Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.Βαζουμε σε στενομακρη φορμα του ψωμιου την οποια προηγουμενως εχουμε βουτυρωσει.Ψηνουμε στους 170c για 35'.Αφηνουμε να σταθει δεκα λεπτα στη  φορμα και μετα ξεφορμαρουμε.
Για την καραμελα για οικονομια χρονου θα χρησιμοποιησουμε ζαχαρουχο γαλα.Εαν θελουμε μπορουμε να ξεκινησουμε τη διαδικασια για την καραμελα πριν το παντεσπανι για να ειναι ετοιμη σχεδον ταυτοχρονα με αυτο.Τοποθετουμε σε βαθια κατσαρολα το τενεκεδακι απο το ζαχαρουχο με καυτο νερο να το σκεπαζει καλα.Βραζουμε σε σιγανη φωτια για μια ωρα.Παιρνουμε με ειδικη λαβιδα το τενεκεδακι και το βγαζουμε απο την κατσαρολα προσεκτικα γιατι καιει,το αφηνουμε στην ακρη για 20΄.Στη συνεχεια ανοιγουμε το τενεκεδακι σιγα σιγα και προσεκτικα να μην καουμε.Αλειφουμε το κεικ μας με την μιση σχεδον ποσοτητα της καραμελας(το υπολοιπο το συντηρουμε στο ψυγειο) και  την"στρωνουμε" καλα σε ολη την επιφανεια.
Με τη διαδικασια του μπεν μαρι λιωνουμε τη σοκολατα και προσθετουμε το ηλιελαιο.Περιχυνουμε το κεικ και βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να σφιξει.
Καλη επιτυχια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου