Κατηγορίες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Αλμυρη ταρτα με αρακα

Ειναι μια ταρτα που δε θελει πολυ κοπο και αποτελει μια καλη εναλλακτικη προταση για γευμα.Ο αρακας εκτος απο ωραιο λαδερο μπορει να γινει και μια καταπληκτικη γεμιση σε συνδυασμο με την βαση και αποτελει ενα χορταστικο αλλα οχι λιπαρο γευμα.
Υλικα(για τη βαση)
-180γρ.αλευρι ολικης αλεσης
-180γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
-1κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-αλατι
-πιπερι
-100ml ελαιολαδο
-100ml χλιαρο γαλα
-80ml χλιαρο νερο
Υλικα(για τη γεμιση)
-500γρ.αρακας
-2 αυγα
-200γρ.τυρι φετα
-150γρ.στραγγιστο γιαουρτι 10%
 -4 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
-4κ.σ.ελαιολαδο
-αλατι
-πιπερι
Σε ενα μπολ ανακατευουμε τα αλευρα με το μπεικιν,το αλατι και το πιπερι.Ριχνουμε το ελαιολαδο,το γαλα,αρχιζουμε να ζυμωνουμε και σταδιακα προσθετουμε το νερο.Μολις εχουμε μια ωραια ζυμη σταματαμε το ζυμωμα και την μεταφερουμε στο ψυγειο για μιση ωρα.Οταν περασει ο χρονος μεταφερουμε σε αλευρωμενη επιφανεια και ανοιγουμε στρογγυλο φυλλο λιγο μεγαλυτερο απ τη διαμετρο της ταρτιερας.Λαδωνουμε το σκευος και στρωνουμε εκει τη ζυμη μας.
Βραζουμε σε κατσαρολα με αλατισμενο νερο τον αρακα μεχρι να αρχισει να μαλακωνει,περιπου 20',σουρωνουμε και αφηνουμε στην ακρη.Σωταρουμε σε αλλη κατσαρολα τα κρεμμυδακια και προσθετουμε τον αρακα.
Σε αλλο σκευος ανακατευουμε με αυγογδαρτη τα αυγα με το γιαουρτι,αλατι,πιπερι μεχρι να ομογενοποιηθουν.Τα προσθετουμε στον αρακα και ανακατευουμε απαλα.
Ριχνουμε το μειγμα μας στη βαση της ταρτας,το στρωνουμε και μεταφερουμε στο φουρνο.Ψηνουμε για μια ωρα(την πρωτη μιση ωρα εχουμε την ταρτιερα στη μεσαια σχαρα στο φουρνο και μετα κατεβαζουμε στη χαμηλη σχαρα).Καλη επιτυχια!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου