Κατηγορίες

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τυροπιτακια κουρου με μυρωδικα

Ποιος εχει πει οχι σε τυροπιτακι?Οχι μονο οταν ειναι ζεστο απ το φουρνο,αυτη η μπουκιτσα ειναι νοστιμη και μετα αν κρυωσει.Γινονται μεσα σε μιση ωρα,δεν εχουν αναμονη και ειναι πολυ πολυ αφρατα.Η ζυμη τους ειναι ευκολη με φαρινα,αφου ανοιγει ακομα και με τα χερια.
Φυσικα ξεφευγουν λιγο απ τα συνηθισμενα γιατι στη γεμιση τους περιεχουν βουτυρο βοτανων πολυ μυρωδικο,το ιδιο εχουν και για επαλειψη.Γινονται 30 με 40 μικρα πιτακια.
Υλικα
-1 αυγο
-1/2φλ.ελαιολαδο
-200γρ.στραγγιστο γιαουρτι 10%
-250γρ.φαρινα
-1/2κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1 πρεζα αλατι
-3κ.σ.βουτυρο με μυρωδικα(σε θερμοκρασια δωματιου)
-250γρ.τυρι φετα
-50γρ.κασερι τυπου regatto
-50γρ.γραβιερα
-2κ.σ.βουτυρο με μυρωδικα(λιωμενο για την επαλειψη)
Ανακατευουμε σε μπολ το αυγο,το γιαουρτι,τη φαρινα,το μπεικιν,το αλατι,το λαδι κ ενωνουμε μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη.Αφηνουμε στην ακρη να ξεκουραστει.Τριβουμε τα τυρια και τα κασερια σε ενα μπολ,προσθετουμε και το βουτυρο κ ανακατευουμε.
Σε ελαφρα αλευρωμενη επιφανεια(η επιφανεια σιλικονης) ανοιγουμε τη ζυμη σε μεγαλο φυλλο κ κοβουμε στρογγυλους δισκους.Βαζουμε μια κουταλια σε καθε δισκο κ κλεινουμε.Τα τοποθετουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα,αλειφουμε απο πανω με το λιωμενο βουτυρο,πασπαλιζουμε με μαυροκουκι η σουσαμι κ ψηνουμε στους 170c για 20'.
Καλη επιτυχια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου