Κατηγορίες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ουγγαρεζικο κεικ με καρυδια

Προκειται για ενα κεικ με τοσο παρομοια γευση με αυτη της δικιας μας καρυδοπιτας με τη διαφορα οτι δεν ειναι σιροπιαστο,η αληθεια ειναι πως εχει  λιγη ζαχαρη, και στο τελειωμα σου αφηνει και μια εντονη γευση απ το καρυδι με τη σοκολατα.Αποτελειται απο δυο διαφορετικα παντεσπανια ενα σφιχτο και υγρο με καρυδια και ενα πολυ αφρατο της κανελλας που ενωνονται με ωραια κρεμα σοκολατας.Ειναι ωραιο για πρωινο(ειναι πολυ χορταστικο),αλλα ειναι ενα ιδιαιτερο κεικ και για μια γιορτινη περισταση.
Υλικα(για το παντεσπανι καρυδιου)
-1φλ.ψιλοκομμενα καρυδια
-1/2φλ.ζαχαρη
-3 αυγα(χωριστα κροκοι και ασπραδια)
-1 πρεζα αλατι
Υλικα(για το παντεσπανι κανελας)
-2φλ.αλευρι γ.ο.χ.
-1κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1κ.γλ.σοδα(διαλυμενο στο χυμο πορτοκαλι)
-1/2φλ.βουτυρο,μαλακο
-3/4φλ.ζαχαρη
-2αυγα
-1φλ.φυσικο χυμο πορτοκαλι
-1κ.γλ.κανελα
Υλικα(για τη γεμιση)
-1/2φλ.βουτυρο,μαλακο
-1/2φλ.ζαχαρη αχνη
-1/3φλ.σκονη κακαο
-100γρ.τυρι κρεμα
Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη μεχρι ν αφρατεψουν και ριχνουμε και το τριμμα καρυδιου.Στο μεταξυ ετοιμαζουμε σε αλλο σκευος τη μαρεγκα χτυπωντας τ ασπραδια μεχρι να γυαλισουν.Ριχνουμε απαλα το μειγμα καρυδιου κ ανακατευουμε σιγα σιγα με σπατουλα σιλικονης.Βουτυρωνουμε μια στρογγυλη φορμα 20εκ,μεταφερουμε το κεικ και ψηνουμε στους 170c για 18' με 20'.Βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει πριν ξεφορμαρουμε.
Για το παντεσπανι κανελας χτυπαμε τ αυγα με τη ζαχαρη ν αφρατεψουν και στη συνεχεια τα υπολοιπα,αφηνοντας τελευταιο το χυμο πορτοκαλι διαλυμενο στη σοδα.Μεταφερουμε το μειγμα στην φορμα που χρησιμοποιησαμε στο προηγουμενο παντεσπανι μας(βουτυρωμενη) και ψηνουμε για 35' με 40' στους 170c.Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
Για τη γεμιση χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο,την αχνη,το τυρι κρεμα και τελος το κακαο.Στρωνουμε σε πιατελα το παντεσπανι καρυδιου απο κατω και αλειφουμε με τη γεμιση.Τοποθετουμε απο πανω το παντεσπανι κανελας και στολιζουμε με αχνη(δεν χρειαζεται ψυγειο,σερβιρεται αμεσα).
Καλη επιτυχια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου