Κατηγορίες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Γαλα αμυγδαλου



Ειναι γνωστο πως τα τελευταια χρονια ολο και περισσοτεροι ανθρωποι στρεφονται σε φυτικα γαλατα ειτε για μια πιο υγιεινη διατροφη ειτε για λογους που αφορουν αλλεργιες(στη λακτοζη,στην καζεινη,δυσαπορροφηση κλπ.).Το συγκεκριμενο ειναι πολυ νοστιμο σαν ροφημα,νομιζω πολυ πιο νοστιμο απο του εμποριου,ισως λογω και της φρεσκαδας των υλικων και αμεσης καταναλωσης του.Θρεπτικα δεν υστερει απο το κανονικο τουλαχιστον οσο αφορα το ασβεστιο αφου ειναι σχεδον στα ιδια επιπεδα.
Μπορει να καταναλωθει και απο παιδια ανω του ενος ετους και επισης να αντικαταστησει το κανονικο γαλα σε οποιαδηποτε συνταγη αυτο απαιτειται(συνηθως σε περιοδους νηστειας η για να γινει πιο ελαφρια η συνταγη).Μπορει ακομα και να ζεσταθει και να γινει συμπληρωμα σε παιδικη υποαλλεργικη κρεμα.Οταν μονο θελουμε να το χρησιμοποιησουμε σε συνταγη για αλμυρα,για ψωμια κ.α. αφαιρουμε τη βανιλια.Η παρακατω συνταγη μας δινει σχεδον 1,5lt γαλα.
Υλικα
-150γρ.αμυγδαλα ωμα
-150 φουντουκια ωμα
-1κ.σ.μελι
-1κ.σ.λαδι καρυδας(η ηλιελαιο)
-1 πρεζα αλατι(καλυτερα θαλασσινο)
-1 λοβος βανιλιας
-1,5lt χλιαρο νερο
Σε μεγαλο μπολ τοποθετουμε ολα τα υλικα,σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσουν απο 4ως 6 ωρες.Βαζουμε το μειγμα σε δυο δοσεις και χτυπαμε καλα στο μπλεντερ μεχρι να εχουμε μια κρεμωδη υφη.Σουρωνουμε το μειγμα με τουλπανι(η αντιστοιχη πετσετα)* και μεταφερουμε το γαλα σε γυαλινα μπουκαλια στο ψυγειο οπου διατηρειται μεχρι 3 ημερες.Καθε φορα πριν το καταναλωσουμε ανακινουμε δυνατα τη φιαλη.
Καλη επιτυχια!

*Οι ψιλοκομμενοι ξηροι καρποι μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε αλλες συνταγες για γλυκα,διατηρουνται σε αεροστεγες μερος στο ψυγειο για 2 μερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου