Κατηγορίες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ταρτα σοκολατας

Στη σοκολατα λιγοι ανθρωποι μπορουν ν αντισταθουν,αυτη βεβαια η συνταγη την εχει σε μεγαλη ποσοτητα,δε σε λιγωνει ομως.Η συγκεκριμενη βαση ειναι νηστησιμη και επισης και για ατομα που κανουν διατροφη χωρις γλουτενη,μπορειτε βεβαια να χρησιμοποιησετε μια οποιαδηποτε βαση ταρτας η και μια ετοιμη απ τα σουπερ μαρκετ.Ειναι μια βαση πολυ μυρωδατη λογω της καρυδας που περιεχει υπαρχουν ομως και οι αλλες επιλογες.Η συνταγη ειναι για 10 με 12 μεριδες ψηνουμε την ταρτα,την αφηνουμε να κρυωσει και μετα βαζουμε την κρεμα.
Υλικα(για τη βαση)
-1 κ2/3φλ.αλευρι καρυδας
-4 αυγα
-2/3φλ.βουτυρο
-1 πρεζα αλατι
-2κ.σ.ζαχαρη
Υλικα(για την κρεμα σοκολατας)
-1/4φλ.καλαμποκαλευρο
-1κ1/2φλ.ζαχαρη
-3φλ.γαλα
-4 κροκοι αυγου
-200γρ.σοκολατα σκουρη
-1 βανιλια
-ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
-1κ.σ.κορν φλαουρ(διαλυμενο σε 2κ.σ.νερο)
-2 κ.σ.βουτυρο
Ανακατευουμε ολα τα υλικα της βασης και σρωνουμε σε βουτυρωμενη ταρτιερα.Ψηνουμε στους 170 για 15 με 20'.Η ταρτα ειναι ετοιμη οταν αρχισουν να ροδιζουν οι ακρες της.Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει καλα η βαση.
Ριχνουμε σε μια κατσαρολα το καλαμποκαλευρο,γαλα,τα αυγα και ανακατευουμε να ζεσταθει λιγο,μολις αρχιζει να κοχλαζει προσθετουμε το διαλυμενο κορν φλαουρ και ανακατευουμε γρηγορα μεχρι να δεσει.Οταν αρχισει να σφιγγει κατεβαζουμε απ τη φωτια και ριχνουμε τη σοκολατα,το βουτυρο και τα αρωματικα,ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν και στρωνουμε το μειγμα πανω στη βαση της ταρτας.Τοποθετουμε στο ψυγειο να κρυωσει και περιμενουμε τουλαχιστον 3 ωρες πριν σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου