Κατηγορίες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πιτες για σουβλακια

Οι γνωστες μας πιτουλες ειναι η γρηγορη λυση για ενα καλο κολατσιο περα απ τον κλασσικο τροπο(συνδυασμενες με σουβλακι),μπορουν να γινουν ωραιες σπιτικες ατομικες πιτσες η ακομα και με γεμιση της επιλογης μας"πατημενες"στην τοστιερα.Μολις ετοιμαστουν μπορουν επισης να τοποθετηθουν στην καταψυξη και απο εκει να τις χρησιμοποιησουμε με ενα απλο ζεσταμα.Η συγκεκριμενη συνταγη μας δινει μια πιο υγιεινη εκδοχη γι αυτες τις πιτουλες αφου περιεχουν αλευρα αναμεικτα,γινονται οστωσο εξισου καλα και με σκετο λευκο.
Υλικα
-300γρ.αλευρι ασπρο
-200γρ.αλευρι ζεα
-1 φακελακι μαγια σε σκονη
-1κ.γλ.αλατι
-2κ.γλ.ζαχαρη
-4κ.σ.ελαιολαδο
-200γρ.χλιαρο νερο
Σε μεγαλο μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα εκτος απο το νερο το οποιο το προσθετουμε σταδιακα(μπορει να μη χρειαστει ολο),κ ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια λεια ζυμη.Χωριζουμε τη ζυμη σε 12 με 15 μπαλιτσες και αφηνουμε σε χλιαρο μερος για 30' να φουσκωσουν λιγο.

Ανοιγουμε καθε μπαλιτσα με τον πλαστη σε στρογγυλη πιτουλα και τη βαζουμε σε αντικολλητικο τηγανι το οποιο εχουμε προθερμανει και εχουμε προσθεσει προηγουμενως λιγο ηλιελαιο.Μολις ροδισει γυριζουμε και απο την αλλη πλευρα(θελει περιπου 2'σε καθε πλευρα)Συνεχιζουμε μια μια με τις υπολοιπες.
Καλη επιτυχια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου