Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ρολο σοκολατας με φρουτα του δασους

Γινεται σε μολις 25',με αφρατο παντεσπανι που γινεται με σοκολατα και υπεροχο συνδυασμο σαντιγυς με φρουτα του δασους.
Υλικα(για το παντεσπανι)
-100γρ.κουβερτουρα 70%
-1/2φλ.αλευρι
-1/2κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1/2κ.γλ.σοδα
-1 πρεζα αλατι
-4 αυγα
-3/4 φλ.ζαχαρη
-1 βανιλια
-2κ.σ.νερο
-2κ.σ.ζαχαρη αχνη(για να τυλιξουμε με την πετσετα το παντεσπανι)
Υλικα(για τη γεμιση)
-2 φλ.σαντιγυ
-150γρ.μαρμελαδα σφιχτη με φρουτα του δασους

Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν.Λιωνουμε την κουβερτουρα με τη μεθοδο του μπεν μαρι κ αφηνουμε να κρυωσει.Προσθετουμε στο μειγμα των αυγων τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το νερο.Ριχνουμε τη σοκολατα, το νερο στο μειγμα και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.Το μεταφερουμε σε λαμαρινα φουρνου που εχουμε στρωσει με λαδοκολλα και απλωνουμε με τη σπατουλα ετσι ωστε να καλυφθει ολη η επιφανεια της λαμαρινας.Ψηνουμε 15' στους 170C.Αφηνουμε μονο για 5' να κρυωσει.
Στο μεταξυ εχουμε κοσκινισει την ζαχαρη αχνη σε μια απλωμενη πετσετα.Βαζουμε απο επανω το ζεστο ρολο και ξεκολλαμε τη λαδοκολλα.Τυλιγουμε το παντεσπανι μαζι με την πετσετα σε ρολο και αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Ανακατευουμε τη σαντιγυ με τη μαρμελαδα,ξετυλιγουμε το ρολο και γεμιζουμε με αυτη.Βαζουμε στο ψυγειο,μετα απο 1 ωρα μπορουμε να κοψουμε και να σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου