Ενα ζελε που δεν ειναι μονο για καλοκαιρι,εχει πολυ εντονη γευση και λογω της εξαιρετικης του εμφανισης μπορει να γινει ωραιο γιορτινο επιδορπιο.
Υλικα(για τη λευκη κρεμα)
-230 κρεμα γαλακτος
-20 γρ.ζαχαρη
-8 φυλλα ζελατινης
-20ml λικερ μεντα ή αμπαροριζας(ή ουζο)
Υλικα(για το ζελε μελιου)
-200γρ.μελι(ή σιροπι σφενδαμου αν το θελετε λιγοτερο γλυκο)
-300 ml.νερο
-10 φυλλα ζελατινης
-1κ.γλ.γλυκανισο(σπασμενο)
Μουλιαζουμε τα 8 φυλλα ζελατινης για την κρεμα σε κρυο νερο.Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε λιγο την κρεμα γαλακτος με τη ζαχαρη μεχρι να λιωσει,προσεχουμε να μη βρασει.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τη ζελατινη(αφου προηγουμενως εχουμε στυψει καλα με τα χερια να φυγει ολο το νερο) και το ποτο της επιλογης μας.Ανακατευουμε καλα μεχρι να διαλυθει η ζελατινη.Βαζουμε το μειγμα σε φορμα σιλικονης(εαν δεν εχουμε βαζουμε σε κανονικη αλλα την αλειφουμε πρωτα με ηλιελαιο) και τοποθετουμε για 2 ωρες στο ψυγειο.
Με την ιδια διαδικασια μουλιαζουμε τα φυλλα και για το ζελε.Και παλι βαζουμε σε κατσαρολακι το μελι με το νερο και τα ζεσταινουμε λιγο,κατεβαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε τη στυμμενη ζελατινη και τον κοπανισμενο γλυκανισο.Αφηνουμε το μειγμα να κρυωσει λιγο και μετα το τοποθετουμε πανω απο την αλλη στρωση του ζελε κρεμας,αφηνουμε να κρυωσει για 2 ωρες και σερβιρουμε(εαν το βαλουμε ζεστο θα ρευστοποιηθει και η λευκη κρεμα και δεν θα πετυχουμε τη διχρωμια). Επισης εαν θελουμε η συνταγη μας να γινει νηστισιμη αντικαθιστουμε μονο την κρεμα γαλακτος με κρεμα καρυδας(το παχυ μερος της κρεμας,οχι το υδαρες) και παραμενει το ιδιο νοστιμη.
Καλη επιτυχια!
Υλικα(για τη λευκη κρεμα)
-230 κρεμα γαλακτος
-20 γρ.ζαχαρη
-8 φυλλα ζελατινης
-20ml λικερ μεντα ή αμπαροριζας(ή ουζο)
Υλικα(για το ζελε μελιου)
-200γρ.μελι(ή σιροπι σφενδαμου αν το θελετε λιγοτερο γλυκο)
-300 ml.νερο
-10 φυλλα ζελατινης
-1κ.γλ.γλυκανισο(σπασμενο)
Μουλιαζουμε τα 8 φυλλα ζελατινης για την κρεμα σε κρυο νερο.Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε λιγο την κρεμα γαλακτος με τη ζαχαρη μεχρι να λιωσει,προσεχουμε να μη βρασει.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τη ζελατινη(αφου προηγουμενως εχουμε στυψει καλα με τα χερια να φυγει ολο το νερο) και το ποτο της επιλογης μας.Ανακατευουμε καλα μεχρι να διαλυθει η ζελατινη.Βαζουμε το μειγμα σε φορμα σιλικονης(εαν δεν εχουμε βαζουμε σε κανονικη αλλα την αλειφουμε πρωτα με ηλιελαιο) και τοποθετουμε για 2 ωρες στο ψυγειο.
Με την ιδια διαδικασια μουλιαζουμε τα φυλλα και για το ζελε.Και παλι βαζουμε σε κατσαρολακι το μελι με το νερο και τα ζεσταινουμε λιγο,κατεβαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε τη στυμμενη ζελατινη και τον κοπανισμενο γλυκανισο.Αφηνουμε το μειγμα να κρυωσει λιγο και μετα το τοποθετουμε πανω απο την αλλη στρωση του ζελε κρεμας,αφηνουμε να κρυωσει για 2 ωρες και σερβιρουμε(εαν το βαλουμε ζεστο θα ρευστοποιηθει και η λευκη κρεμα και δεν θα πετυχουμε τη διχρωμια). Επισης εαν θελουμε η συνταγη μας να γινει νηστισιμη αντικαθιστουμε μονο την κρεμα γαλακτος με κρεμα καρυδας(το παχυ μερος της κρεμας,οχι το υδαρες) και παραμενει το ιδιο νοστιμη.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου