Ενα παντεσπανι σταθερο και πολυ ζουμερο,συνδυασμενο με τη λευκη γεμιση και τη λευκη σοκολατα θυμιζει τη γνωστη μας παιδικη σοκολατα.
Υλικα(για το παντεσπανι)
-4κ.σ ζαχαρη αχνη(για να πασπαλισουμε την πετσετα)
-3/4φλ.αλευρι
-1/2κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1/2κ.γλ.σοδα
-1/2κ.γλ.λευκο ξυδι
-3 αυγα
-1φλ.ζαχαρη
-2/3 φλ.πουρε κιτρινης κολοκυθας
-1 πρεζα αλατι
-1/2κ.γλ.κανελλα
-1/3κ.γλ.γαρυφαλλο
-1/3κ.γλ.τζιντζερ
Υλικα(για τη γεμιση)
-200γρ.τυρι κρεμα
-3κ.σ.μελι
-2κ.σ.ταχινι
Υλικα(για επικαλυψη)
-50γρ.λευκη σοκολατα
-2κ.σ.φυτικο λαδι
Χτυπαμε με το μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν,προσθετουμε σταδιακα ολα τα υλικα εκτος απο τον πουρε κολοκυθας.Ανακατευουμε στο τελος τον πουρε με ενα κουταλι και στρωνουμε το μειγμα σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.Ψηνουμε για περιπου 20' στους 180c(δεν ειναι ενα παντεσπανι που φουσκωνει πολυ και το χρωμα του ειναι σκουρο,θελει προσοχη μην παραψηθει).Κρυωνει για 5' και το τυλιγουμε με την πετσετα την οποια εχουμε απλωσει με αχνη.Αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Ανακατευουμε μεχρι να αφρατεψουν τα υλικα της γεμισης και τη στρωνουμε στο ρολο(πρεπει να εχει προηγουμενως κρυωσει καλα).
Λιωνουμε με τη μεθοδο του μπεν μαρι τη λευκη σοκολατα,προσθετουμε και το λαδι και στολιζουμε το ρολο.Αφηνουμε να κρυωσει πριν σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!
Υλικα(για το παντεσπανι)
-4κ.σ ζαχαρη αχνη(για να πασπαλισουμε την πετσετα)
-3/4φλ.αλευρι
-1/2κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1/2κ.γλ.σοδα
-1/2κ.γλ.λευκο ξυδι
-3 αυγα
-1φλ.ζαχαρη
-2/3 φλ.πουρε κιτρινης κολοκυθας
-1 πρεζα αλατι
-1/2κ.γλ.κανελλα
-1/3κ.γλ.γαρυφαλλο
-1/3κ.γλ.τζιντζερ
Υλικα(για τη γεμιση)
-200γρ.τυρι κρεμα
-3κ.σ.μελι
-2κ.σ.ταχινι
Υλικα(για επικαλυψη)
-50γρ.λευκη σοκολατα
-2κ.σ.φυτικο λαδι
Χτυπαμε με το μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν,προσθετουμε σταδιακα ολα τα υλικα εκτος απο τον πουρε κολοκυθας.Ανακατευουμε στο τελος τον πουρε με ενα κουταλι και στρωνουμε το μειγμα σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.Ψηνουμε για περιπου 20' στους 180c(δεν ειναι ενα παντεσπανι που φουσκωνει πολυ και το χρωμα του ειναι σκουρο,θελει προσοχη μην παραψηθει).Κρυωνει για 5' και το τυλιγουμε με την πετσετα την οποια εχουμε απλωσει με αχνη.Αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Ανακατευουμε μεχρι να αφρατεψουν τα υλικα της γεμισης και τη στρωνουμε στο ρολο(πρεπει να εχει προηγουμενως κρυωσει καλα).
Λιωνουμε με τη μεθοδο του μπεν μαρι τη λευκη σοκολατα,προσθετουμε και το λαδι και στολιζουμε το ρολο.Αφηνουμε να κρυωσει πριν σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου