Κατηγορίες

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Donuts φουρνου με κιτρινη κολοκυθα

Ειναι η εποχη που ξεκιναν οι κολοκυθες,ενα λαχανικο με πολλες βιταμινες αλλα λιγο υποτιμημενο,δεν το βρισκεις ευκολα σε  συνταγες ενω μπορει να γινει βαση τοσο για γλυκα οσο και για αλμυρα πιατα.Σαν υλικο βγαζει απο μονο του μια γλυκαδα μειωνοντας σημαντικα τη ζαχαρη στις παρασκευες μας,ενω δινει και ιδιαιτερο πορτοκαλι χρωμα.
Σ αυτη τη συνταγη το χρησιμοποιουμε για να γινει ενα ωραιο γλυκακι,donuts,που αρεσει σε μικρα αλλα και ..μεγαλα παιδια.Ειναι donuts που γινονται στο φουρνο στο ταψακι με τις ειδικες υποδοχες,δε χρειαζεται τηγανισμα και διατηρουνται εως και 4 ημερες στο ψυγειο κλεισμενα αεροστεγως...αν φυσικα μεινουν.
Υλικα
-1κ3/4φλ.αλευρι
-2κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1κ.γλ.αλατι
-1κ.γλ.κανελλα
-1/4κ.γλ.μοσχοκαρυδο
-1/4κ.γλ.γαρυφαλλο
-1/4κ.γλ.τριμμενο τζιντζερ
-1κ 1/2φλ.μαυρη ζαχαρη
-1/2φλ.λαδι
-3 αυγα
-1 φλ.πουρε κολοκυθας*
-1 βανιλια
Υλικα για την επικαλυψη(προαιρετικα)
-1/2φλ.βουτυρο(λιωμενο)
-1/2 κ.γλ.κανελλα
-1/3φλ.ζαχαρη ασπρη
Αναμειγνυουμε σε ενα μπολ τη ζαχαρη με τα αυγα και  χτυπαμε μεχρι ν ασπρισουν και ν αφρατεψουν.Κατοπιν ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.
 Βουτυρωνουμε καλα τις υποδοχες απο το ταψακι δινοντας ιδιαιτερη βαρυτητα στο κεντρο απο τις θηκες.Με κουταλι παιρνουμε και γεμιζουμε τις υποδοχες μεχρι τα 3/4.Τοποθετουμε στο φουρνο και ψηνουμε για 12' με 15' στους 170c.
Μολις βγουν απο το φουρνο τα αφηνουμε τουλαχιστον για 5' μεσα στο ταψι να σφιξουν.Κατοπιν στρωνουμε μια καθαρη πετσετα και γυριζουμε εκει το ταψακι μας για να πεσουν μονα τους.Περναμε με το λιωμενο βουτυρο τα donuts και βουταμε στο μειγμα κανελλας-ζαχαρης.(εμεις τα προτιμαμε σκετα οπως φαινεται και στη φωτογραφια,οπως και να τα επιλεξετε ειναι εξισου νοστιμα).
 Η συνταγη ειναι για 18 τεμαχια donuts.Καλη επιτυχια!





*Καθαριζουμε την κολοκυθα,κοβουμε μικρα κομματια και την βαζουμε για 8'-10' σε βραστο νερο.Κατεβαζουμε απ τη φωτια,σουρωνουμε και στυβουμε πολυ,πολυ καλα.Αλεθουμε στο multi για να παρουμε τον πουρε κολοκυθας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου