Κατηγορίες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μπισκοτα πορτοκαλιου νηστισιμα

Προκειται για κουλουρακια πολυ νοστιμα που δινουν την αισθηση οτι ειναι φτιαγμενα με βουτυρο μεχρι να σου πει καποιος το αντιθετο.Μοσχομυριζουν πορτοκαλι και η ζυμη ειναι χωρις αναμονη και δεν κολλαει καθολου,απλωνεται ευκολα και κοβουμε στα επιθυμητα σχεδιακια.
 Υλικα
-1 φλ.ηλιελαιο
-1/2 φλ.χυμο πορτοκαλι
-1 κ.γλ.σοδα*
-1 φλ.ζαχαρη ασπρη
-2 βανιλιες
-1/2 φακελακι μαγια
-1/2 φακελακι μπεικιν παουντερ
-ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
-1/2κιλο αλευρι(ισως και λιγο παραπανω)
Ανακατευουμε ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι.Οταν ομογενοποιηθει το μειγμα ριχνουμε σταδιακα το αλευρι,καποιες φορες θελει 3 κ.σ λιγοτερο ενω καποιες αλλες περισσοτερο(εξαρταται απ την
ποιοτητα του αλευρου και την ποσοτητα χυμου του πορτοκαλιου).Σταματαμε το ζυμωμα οταν εχουμε ενα ελαστικο ζυμαρι.Χωριζουμε τη ζυμη στα δυο.Ανοιγουμε με τον πλαστη φυλλο παχους 0.5 εκ και κοβουμε με κουπ-ατ.Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια και για το δευτερο φυλλο.
Στρωνουμε τα κουλουρακια σε λαμαρινα στρωμενη με αντικολλητικο χαρτι και ψηνουμε στους 160C για 10' εως 12'.
*Τη σοδα την ριχνουμε μεσα στο χυμο πορτοκαλι ακριβως επανω απο τα υλικα μας γιατι το διαλυμα με το ανακατεμα ξεχειλιζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου