Κατηγορίες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σπανακορολακια

Τωρα που ερχεται φθινοπωρο και αλλαζει ο καιρος ειναι καλη ευκαιρια για μια πιτα,αυτη η ωραια μυρωδια της σπανακοπιτας οχι μονο για πρωινο αλλα και συνοδευτικο του απογευματινου.Η συνταγη προκειται ουσιαστικα για μια πιτουλα πολυ πιο ελαφρια αφου λειπουν τα πολλα φυλλα χωρις ομως να υστερει σε γευση.Για την ακριβεια ακριβως επειδη ειναι κομμενα σε ρολακια η γεμιση παραμενει μεσα πολυ ζουμερη.
Η ζυμη γινεται ευκολα και θυμιζει πολυ την σφολιατα.

 Υλικα(για τη ζυμαρι)
-250gr.αλευρι dinkel
-50gr.βουτυρο
-1/2 κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-2 κ.γλ.αλατι
-1 αυγο
Υλικα(για τη γεμιση)
-500gr.σπανακι
-2 φρεσκα κρεμμυδακια( ψιλοκομμενα)
-ανηθος
-1 αυγο(το ασπραδι)
-200gr.φετα
-αλατι,πιπερι
-1αυγο(ο κροκος)
-1 σφηνακι συμπυκνωμενο γαλα
Σε ενα μεγαλο μπωλ ανακατευουμε ολα τα υλικα της ζυμης κ τα ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε ενα ελαστικο ζυμαρι.Σκεπαζουμε το ζυμαρι να μη ξεραθει και αφηνουμε λιγο στην ακρη μεχρι να κανουμε τη γεμιση.

 Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε μια κατσαρολα κ ριχνουμε τα κρεμμυδακια να μαραθουν.Προσθετουμε κ το σπανακι,χαμηλωνουμε  τη φωτια και περιμενουμε να φυγουν τα υγρα του.Ριχνουμε τον ανηθο,αλατι και πιπερι και κατεβαζουμε απ τη φωτια.Αφηνουμε ανοιχτη την κατσαρολα και μετα απο δεκα περιπου λεπτα αφου εχει κρυωσει αρκετα ριχνουμε τον κροκο του αυγου ανακατευοντας πολυ γρηγορα να μη μας κοψει.Σ αυτο το σημειο προσθετουμε κ την τριμμενη φετα.
Ανοιγουμε με τον  πλαστη φυλλο παχους 0.5 εκ. και απλωνουμε απο επανω τη γεμιση.Τυλιγουμε το φυλλο σε ρολο κ κοβουμε με το μαχαιρι σε 10 με 12 τεμαχια.

 Τα τοποθετουμε στο ταψι του φουρνου,στρωμενο με λαδοκολλα.Αλειφουμε απο επανω με τον κροκο του αυγου αραιωμενο με συμπυκνωμενο γαλα.Ψηνουμε στους 180 c για 35 με 40΄( αναλογα με το φουρνο).
Καλη επιτυχια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου