Κατηγορίες

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ψωμι τυπου μπριος

 Eιναι ενα ψωμακι διαφορετικο απ τα συνηθισμενα που γινεται μεσα σε περιπου δυο ωρες,καθως θελει δυο φορες αναμονη,ειναι ομως αφρατο,γευστικο και ταιριαζει τοσο σε αλμυρες οσο και γλυκες γευσεις.Μπορουμε συνεπως να το φαμε στο μεσημεριανο τραπεζι,αλειμμενο με μαρμελαδα η και σαν κρυο σαντουιτς με την αναλογη γεμιση.
Υλικα
-150ml γαλα χλιαρο
-2 αυγα(σε θερμοκρασια δωματιου)
-450 γρ.αλευρι για τσουρεκι
-80 γρ.βουτυρο χλιαρο
-2κ.σ.ζαχαρη
-1κ.γλ.αλατι
-2κ.γλ.μαγια σκονη
-λιγο εβαπορε για επαλειψη
Τοποθετουμε ολα τα υλικα σε ενα μπολ και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε ενα σφιχτο ζυμαρι.Βαζουμε σε ζεστο μερος,σκεπασμενο για περιπου μια ωρα να διπλασιαστει σε ογκο.Στη συνεχεια ξεφουσκωνουμε το ζυμαρι κ το ριχνουμε σε μια καλα λαδωμενη φορμα ψωμιου.Το αφηνουμε παλι καπου ζεστα να φουσκωσει,αλειφουμε με το εβαπορε και ψηνουμε μετα περιπου 25' στους 170c.
Καλη επιτυχια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου