Κατηγορίες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κουλουράκια φυστικοβούτυρου γεμιστα με σος μελιου(χ.γλουτ.)


Ειναι μια συνταγη με απλα υλικα,που δινει μπισκοτακια γεμιστα με πολυ πολυ πλουσια γευση.Η ζυμη τους  ειναι ευπλαστη και δεν περιεχει καθολου αλευρι!!Ενα ακομη θετικο ειναι οτι  χρειαζεται να περιμενουμε τη ζυμη να  σταθει πολυ λιγο για να τη δουλεψουμε,δεν απαιτει αναμονη.
Υλικα
-300gr.φυστικοβουτυρο
-80gr.μελι
-40gr.μαυρη ζαχαρη καρυδας(ή απλη μαυρη)
-2 αυγα
-40gr.κακαο
-1κ.γλ. μπεικιν παουντερ
-1 πρεζα αλατι
-90gr.κουβερτουρα λιωμενη
-1 βανιλια
Υλικα(για τη γεμιση)
-6 κ.γλ.μελι
-8κ.σ.ταχινι
-6κ.σ.τυρι κρεμα(τυπου φιλαδελφεια)
Ανακατευουμε καλα σε ενα μπολ ολα τα υλικα απο τα κουλουρακια εκτος απο τη σοκολατα.Αυτη την προσθετουμε στο τελος και ενωνουμε μεχρι να ενοποιηθει το μειγμα.Στο τελος εχουμε ενα αποτελεσμα σφιχτο,γινεται μαλακο ζυμαρι.Βρεχουμε λιγο τα χερια και πλαθουμε 40 μικρες μπαλιτσες.Δινουμε με το χερι το σχημα του μπισκοτου και βαζουμε σε λαμαρινα φουρνου την οποια εχουμε στρωσει με λαδοκολλα.Ψηνουμε στους 180 c για 5΄(οχι παραπανω μπορει να καει η σοκολατα).Οταν τα βγαζουμε ειναι πολυ μαλακα μετα σφιγγουν.Αφηνουμε να κρυωσουν καλα και μετα τα βγαζουμε απο το ταψι.
Για τη γεμιση,ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε ενα σφιχτο μειγμα.Παιρνουμε ανα 2 μπισκοτακια και γεμιζουμε με ενα κουταλακι του γλυκου.Τοποθετουμε τα μπισκοτακια  σε ταπερ που κλεινει αεροστεγως,διατηρουνται στο ψυγειο για μια εβδομαδα.


*Η συνταγη ειναι χωρις γλουτενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου