Κατηγορίες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τσουρεκι μελιου με κρεμα καρυδας

 Η αληθεια ειναι πως στο σπιτι μας αγαπαμε πολυ το τσουρεκι.Εχουμε επομενως δοκιμασει πραγματικα δεκαδες συνταγες και καταληξαμε οτι αυτη ειναι η πιο ευκολη,πετυχημενη και σιγουρα πιο νοστιμη.Δεν ειναι απο τα τσουρεκια που εχουν την υφη του κεικ αλλα τα κλασσικα με τις "κλωστες" που το κανουν ακομα πιο αφρατο σαν του εμποριου.
Ειναι ωραιο για πρωινο αλλα και για κολατσιο στα παιδια σκετο η με βουτυρακι,με γαλα η και μονο του αφου ειναι τσουρεκι..
Η συνταγη δεν εχει καθολου ζαχαρη μονο μελι και αντι για βουτυρο βαζουμε γαλα καρυδας.Αγοραζουμε την κρεμα καρυδας* απο το σουπερ και το τοποθετουμε στο ψυγειο για να διαχωριστει απο την ψυξη το νερο απο το λιπος του(εμεις στη συνταγη χρειαζομαστε το παχυ μερος του γαλακτος).Επισης θα ηθελα να τονισω οτι χρησιμοποιω αλευρι αμερικανικου τυπου γιατι με οποιοδηποτε αλλο το αποτελεσμα δεν ηταν το ιδιο,ουτε στο φουσκωμα ουτε στην υφη,οπως και οτι τα υλικα μας ειναι καλο να βρισκονται σε θερμοκρασια δωματιου.
(Η παρακατω δοσολογια μας δινει 2 τσουρεκια).
Υλικα
-550γρ.αλευρι για τσουρεκι
-200 γρ.μελι
-150γρ.νερο
-4 κ.σ.κρεμα καρυδας(το παχυ,παγωμενο μερος)
-1 φακελακι μαγια
-2 αυγα
-1 κροκος
-ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
-2 κ.γ.κακουλε
-βανιλια
-1 σφηνακι γαλα τυπου εβαπορε
Ανακατευουμε το μελι,το νερο,την κρεμα καρυδας,τα αυγα,τη μαγια και τα μυρωδικα.Ριχνουμε το μισο αλευρι και σταδιακα το υπολοιπο και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε ενα ενα ελαστικο ζυμαρι.Βαζουμε το ζυμαρακι σε ζεστο μερος,σκεπαζουμε και αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο.
Οταν φτασει στο επιθυμητο μεγεθος παιρνουμε το ζυμαρι,χωριζουμε σε δυο μπαλες και πλαθουμε απο την καθε μπαλιτσα ενα τσουρεκι,το οποιο τοποθετουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα.
Μπορουμε να εχουμε και τα δυο στην ιδια λαμαρινα αν ειναι μεγαλη,θελει ομως προσοχη γιατι φουσκωνουν πολυ.

Σ αυτο το σημειο θα επαλειφουμε τα τσουρεκια με το μειγμα κροκου με εβαπορε και βαζουμε τη λαμαρινα σε ζεστο σημειο να φουσκωσουν για δευτερη φορα μεχρι να διπλασιαστουν.
Μολις φουσκωσουν,σκεπαζουμε τη λαμαρινα με μια λαδοκολλα,βαζουμε στο φουρνο και ψηνουμε για 20 με 25' στους 170c.
Καλη επιτυχια!





*H συσκευασια ειναι τενεκεδακι,ειτε χαρτινη αλλα οχι αυτη που βρισκεται στο ψυγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου