Κατηγορίες

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τυροπιτακια λουλουδια

Ενας τροπος να φαμε μια σχετικα γνωστη γευση με διαφορετικη εμφανιση κ οχι μονο.Τα αγαπημενα σε ολους μας τυροπιτακια γινονται ευκολα λουλουδια και στολιζουν το τραπεζι μας.
Υλικα(για 25τμχ)
-1κ1/2φλ.χλιαρο γαλα
-1κ1/2 φακελακι ξηρη μαγια
-250γρ.βουτυρο
-2 αυγα
-3/4φλ.λαδι
-1κ.σ.αλατι
-1κ.γλ.ξυδι λευκο
-1κ1/2κ.σ.ζαχαρη
-8φλ.αλευρι
Υλικα(για τη γεμιση)
-300γρ.φετα
-200γρ.ανθοτυρο(η μανουρι)
-1κ.σ.δυοσμος
Υλικα(για επαλειψη)
-1 αυγο
-1κ.γλ.γιαουρτι
-σουσαμι η μαυροκουκι(η και τα δυο)
Κανουμε το ζυμαρι με τον κλασσικο τροπο ριχνοντας ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι το οποιο προσθετουμε λιγο λιγο.Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε ενα ομοιομορφο ζυμαρι,σκεπαζουμε και αφηνουμε να διπλασιαστει σε μεγεθος.
Ξεφουσκωνουμε το ζυμαρι,πλαθουμε σε μακρυ κορδονι και κοβουμε σε 25 τεμαχια.
Πλαθουμε με το χερι το καθε μπαλακι σε κορδονι 35εκ.,βαζουμε γεμιση κ κοβουμε τις ακρες του κορδονιου οπως στη φωτογραφια.Τυλιγουμε το κορδονι προς την εσωτερικη πλευρα κ αφηνουμε τις ακρες επανω.Γυριζουμε την ακρη κυκλικα προς τα μεσα.

Συνεχιζουμε με ολα τα κορδονια τα οποια βαζουμε σε λαμαρινα φουρνου στρωμμενη με αντικολλητικο χαρτι,αλειφουμε με το πινελο,πασπαλιζουμε με σουσαμι η μαυροκουκι κ ψηνουμε στους 170c για 30'.
Καλη επιτυχια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου