Κατηγορίες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μπιφτετακια με σπανακι και κολιανδρο(χ.γλουτ.)




Προκειται για μια συνταγη που ειναι ωραια γιατι δινει την ευκαιρια να καταναλωσουμε το σπανακι και καπως αλλιως περα απ τα συνηθισμενα.Μπιφτεκακια φουρνου,πολυ μαλακα στο εσωτερικο ιδανικη τροφη ακομη και για παιδακια ανω του ενος ετους.Συνοδευει εξισου καλα και κυριως πιατα οπως ενα φιλετο ψαριου η κρεατος για να εχεις ενα ολοκληρωμενο γευμα,η και μονα τους ως ορεκτικο.
Υλικα
-400γρ.σπανακι
-2 αυγα
-1 φλ.τριμμενη γραβιερα
-2 πατατες βρασμενες
-1 φλ.βρωμη σε σκονη η 5 φετες ψωμι
-4 κ.σ ελαιολαδο
-αλατι
-πιπερι
-2 κ.γλ.τριμμενο κολιανδρο
-μαιντανος
-2 φλ.καλαμποκαλευρο(επικαλυψη)
Αχνιζουμε το σπανακι σε λιγο λαδι σε μεγαλη κατσαρολα ενω ταυτοχρονα βραζουμε τις πατατες.Χαμηλωνουμε τη φωτια απο το σπανακι και περιμενουμε να πιει ολα τα υγρα του(ειναι πολυ σημαντικο βημα,σε αντιθετη περιπτωση το σπανακι θα βγαλει τα υγρα στο μειγμα και δε θα μπορουμε να το πλασουμε).Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει(για να κρυωσει πιο γρηγορα χρησιμοποιησαμε μεγαλη κατσαρολα).
Μολις βρασουν οι πατατες τις κρυωνουμε και τις πολτοποιουμε.Αναμειγνυουμε μετα σε μπολ ολα τα υλικα μας και το καλα στραγγισμενο σπανακι.Πλαθουμε σε μπιφτεκακια,μη σας ανησυχησει αν το μειγμα ειναι λιγο υγρο εtσι ειναι η υφη του και σταθεροποιειται στο ψησιμο.Αν παρ΄ολα αυτα θεωρειται οτι δεν μπορειτε να τα πλασετε μπορειτε να προσθεσετε 2κ.σ.καλαμποκαλευρο.Γινονται 18-20 τεμαχια(αν προοριζονται για παιδακια τα πλαθουμε στο μισο μεγεθος κ φροντιζουμε να ρυθμισουμε αντιστοιχα και το χρονο ψησιματος), παναρουμε με καλαμποκαλευρο.Τοποθετουμε σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι και ψηνουμε 18' στους 180c.Καλη επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου