Κατηγορίες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σοκολατακια με ταχινι και μεντα(χ.γλουτ.)

Μια συνταγη για σοκολατακια που γινονται ευκολα και γρηγορα.Ειναι γεμιστα,συνδυαζουν ξηρους καρπους με μεντα και αρωμα απο λαιμ και ειναι και νηστισιμα.Τρωγονται ολες τις ωρες και ειναι..σπιτικα.Τα υλικα αυτα δινουν 12 με 15 τετραγωνα σοκολατακια.
Υλικα
-200γρ.κουβερτουρα
-100γρ.ταχινι
-60γρ.αμυγδαλα(ωμα)
-15 ραβδακια σοκολατα με μεντα(η 5 σταγονες εκχυλισμα μεντας)
-ξυσμα απο ενα λαιμ
-1 πρεζα αλατι
Λιωνουμε με τη διαδικασια του μπεν μαρι τη σοκολατα και αφηνουμε στην ακρη.Στρωνουμε ενα αντικολλητικο χαρτι σε ενα μικρο πυρεξ ταψακι.Απλωνουμε σ αυτο τα αμυγδαλα,το ξυσμα του μοσχολεμονου κ τα ραβδακια(εαν χρησιμοποιουμε εκχυλισμα θα το βαλουμε μαζι με το ταχινι).
Ριχνουμε το αλατι με το ταχινι στην κουβερτουρα κ ανακατευουμε μεχρι να γινει ομοιομορφο το μειγμα.

Στη συνεχεια το στρωνουμε στο ταψακι μας και το τοποθετουμε στο ψυγειο(εαν βιαζομαστε με 20΄ στην καταψυξη ειναι ετοιμο).
Οταν κρυωσει τεμαχιζουμε με κοφτερο μαχαιρι σε τετραγωνα η οτι σχημα θελουμε.
Συντηρουνται στο ψυγειο κλεισμενα αεροστεγως μεχρι ενα μηνα.
Καλη επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου