Κατηγορίες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ψωμι βρωμης

Ειναι ευκολο,αφρατο και πολυ χορταστικο λογω της βρωμης.Η δοσολογια βγαζει μια μακροστενη φορμα του ψωμιου.
Υλικα
-300ml.νερο χλιαρο
-2κ.σ.ελαιολαδο
-300γρ.αλευρι
-200γρ.βρωμη(αλεσμενη μεχρι να γινει αλευρι)
-1κ1/2κ.γλ.αλατι
-1κ1/2κ.γλ.ζαχαρη
-2κ.σ.φυτικη μαργαρινη
-1 φακελακι ξηρη μαγια σε σκονη
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε ενα ελαστικο ζυμαρι που δεν κολλαει στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε ογκο.Μολις ειναι ετοιμο το μεταφερουμε σε λαδωμενη φορμα ψωμιου και αφηνουμε παλι σε ζεστο μερος περιπου μιση ωρα να φουσκωσει.Ψηνουμε 35'με 40' στους 175c.
Καλη επιτυχια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου