Προκειται για τα κλασσικα μπισκοτακια των εορτων, κουλουρακια βουτυρου σε καφε αποχρωση απο το κακαο με γευση μαυρης σοκολατας.Κοβονται με κουπ-πατ σε σχεδια και στολιζονται με το ειδικο γλασο η με καραμελακια ή ζαχαρωτα.Η δοση ειναι για περιπου 35 μεγαλα τμχ.
Υλικα
-2 φλ.βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου)
-2φλ.μαυρη ζαχαρη
-2 αυγα
-1 βανιλια
-1κ1/2φλ.κακαο
-1πρεζα αλατι
-4φλ.αλευρι
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να ομογενοποιηθουν σε ενιαιο ζυμαρι.Δουλευουμε τη ζυμη λιγο κ με γρηγορες κινησεις να μη μαλακωσει το βουτυρο κ μας κολλαει.Απλωνουμε με τον πλαστη σε φυλλο παχους σχεδον 1 εκ και κοβουμε τα σχεδια(εαν στολισουμε με ζαχαρωτα τα βαζουμε σε αυτο το σταδιο).Βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα κ ψηνουμε στους 180c για 18΄ περιπου λεπτα.Αφηνουμε να κρυωσουν καλα εαν θελουμε να στολισουμε με γλασο.
Καλη επιτυχια!
Υλικα
-2 φλ.βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου)
-2φλ.μαυρη ζαχαρη
-2 αυγα
-1 βανιλια
-1κ1/2φλ.κακαο
-1πρεζα αλατι
-4φλ.αλευρι
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να ομογενοποιηθουν σε ενιαιο ζυμαρι.Δουλευουμε τη ζυμη λιγο κ με γρηγορες κινησεις να μη μαλακωσει το βουτυρο κ μας κολλαει.Απλωνουμε με τον πλαστη σε φυλλο παχους σχεδον 1 εκ και κοβουμε τα σχεδια(εαν στολισουμε με ζαχαρωτα τα βαζουμε σε αυτο το σταδιο).Βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα κ ψηνουμε στους 180c για 18΄ περιπου λεπτα.Αφηνουμε να κρυωσουν καλα εαν θελουμε να στολισουμε με γλασο.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου