Κατηγορίες

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Κουλουρακια με τζιντζερ

Υλικα
-150γρ.βουτυρο(θερμοκρασια δωματιου)
-150γρ.ζαχαρη(κατα προτιμηση μαυρη)
-200γρ.μελασσα
-1 αυγο
-450γρ.αλευρι γ.ο.χ.
-1κ.γλ.σοδα
-1/2κ.γλ.αλατι
-1κ.σ.τζιντζερ
-1κ.σ.κανελλα
-1/2κ.γλ.γαρυφαλλο
-1/2κ.γλ.καρδαμο
-Υλικα(για το γλασο)
-1 ασπραδι αυγου
-250γρ.ζαχαρη αχνη
-1/2κ.γλ.κρεμοριο
-1 βανιλια
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι ν ασπρισουν,προσθετουμε το αυγο κ ενωνουμε στο μιγμα.Ριχνουμε και τα υποπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι(κοσκινισμενο) το οποιο το ριχνουμε σταδιακα μεχρι να εχουμε ενα σφιχτο ζυμαρι.Αλευρωνουμε ελαφρα μια επιφανεια και απλωνουμε το ζυμαρι με τον πλαστη και τη βοηθεια μιας λαδοκολλας επανω στη ζυμη.Κοβουμε με κουπ-πατ τα επιθυμητα σχεδια και στρωνουμε σε ταψι απλωμενο με λαδοκολλα.Ψηνουμε μονο 8' στους 170c.H ζυμη ειναι για 35-40 τμχ.Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
Για το γλασο χτυπαμε το ασπραδι να γινει μαρεγκα,στη συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα την αχνη και τα υπολοιπα υλικα,χτυπαμε μεχρι να εχουμε ενα σφιχτο γλασο.Βαζουμε σε κορνε ζαχαροπλαστικης με αναλογη μυτη και στολιζουμε τα κουλουρακια μας.Αφηνουμε να στεγνωσουν.
Καλη επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου