Ειναι μικρα κεικ με εντονη γευση,μυρωδια,πλουσια σοκολατα για επικαλυψη και τραγανα καραμελακια που αρεσουν σε μικρους και μεγαλους.Γινονται σε μιση μολις ωρα.
Υλικα(για τα κεκακια)
-1κ1/2φλ.αλευρι
-3/4φλ.ζαχαρη
-1κ1/2κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1κ.γλ.κανελα
-1/4κ.γλ.αλατι
-2 μεγαλες ωριμες μπανανες(πολτοποιημενες)
-2 αυγα
-2/3φλ.βουτυρο λιωμενο
-1/3κ.γλ.σοδα
-1/3κ.γλ.ξυδι
Υλικα(για την επικαλυψη)
-100γρ.τυρι κρεμα
-1/2φλ.βουτυρο(100γρ.)
-3φλ.αχνη
-1/2φλ.κακαο
-1 πρεζα αλατι
-1 βανιλια
-1 σακουλακι χρωματιστα καραμελακια( γεμιστα με σοκολατα)
Χτυπαμε τη ζαχαρη με τ αυγα ν αφρατεψουν,ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος απο τις μπανανες,τις οποιες προσθετουμε στο τελος και ανακατευουμε με κουταλι μεχρι να ενοποιηθουν τα υλικα.Μοιραζουμε το μειγμα στις χαρτινες υποδοχες για κεικ(περιπου 20τμχ) που εχουμε στρωσει στην αντιστοιχη φορμα με τις ειδικες υποδοχες.Γεμιζουμε μεχρι τα 2/3 στη χαρτινη θηκη.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 c για 20΄με 30΄.Αφηνουμε να κρυωσουν.
Για την επικαλυψη χτυπαμε με το μιξερ στη δυνατη ταχυτητα το τυρι κρεμα με το βουτυρο μεχρι ν αφρατεψουν.Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και χτυπαμε μεχρι να εχουμε μια σφιχτη επικαλυψη.Βαζουμε σε κορνε ζαχαροπλαστικης η απλωνουμε με σπατουλα οπως επιθυμουμε.Σπαζουμε τα καραμελακια και στολιζουμε.
Καλη επιτυχια!
Υλικα(για τα κεκακια)
-1κ1/2φλ.αλευρι
-3/4φλ.ζαχαρη
-1κ1/2κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-1κ.γλ.κανελα
-1/4κ.γλ.αλατι
-2 μεγαλες ωριμες μπανανες(πολτοποιημενες)
-2 αυγα
-2/3φλ.βουτυρο λιωμενο
-1/3κ.γλ.σοδα
-1/3κ.γλ.ξυδι
Υλικα(για την επικαλυψη)
-100γρ.τυρι κρεμα
-1/2φλ.βουτυρο(100γρ.)
-3φλ.αχνη
-1/2φλ.κακαο
-1 πρεζα αλατι
-1 βανιλια
-1 σακουλακι χρωματιστα καραμελακια( γεμιστα με σοκολατα)
Χτυπαμε τη ζαχαρη με τ αυγα ν αφρατεψουν,ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος απο τις μπανανες,τις οποιες προσθετουμε στο τελος και ανακατευουμε με κουταλι μεχρι να ενοποιηθουν τα υλικα.Μοιραζουμε το μειγμα στις χαρτινες υποδοχες για κεικ(περιπου 20τμχ) που εχουμε στρωσει στην αντιστοιχη φορμα με τις ειδικες υποδοχες.Γεμιζουμε μεχρι τα 2/3 στη χαρτινη θηκη.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 c για 20΄με 30΄.Αφηνουμε να κρυωσουν.
Για την επικαλυψη χτυπαμε με το μιξερ στη δυνατη ταχυτητα το τυρι κρεμα με το βουτυρο μεχρι ν αφρατεψουν.Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και χτυπαμε μεχρι να εχουμε μια σφιχτη επικαλυψη.Βαζουμε σε κορνε ζαχαροπλαστικης η απλωνουμε με σπατουλα οπως επιθυμουμε.Σπαζουμε τα καραμελακια και στολιζουμε.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου