Μπισκοτακια βουτυρου που στολιζονται με τα αγαπημενα χριστουγεννιατικα ασπρο-κοκκινα μπαστουνια γλειφιτζουρακια.
Υλικα
-390γρ.αλευρι
-1κ.γλ.σοδα
-1/2κ.γλ.αλατι
-1/2κ.γλ.κρεμοριο
-320γρ.ζαχαρη
-250γρ.βουτυρο
-1 αυγο
-1 κροκος αυγου
-1 βανιλια
Υλικα(για το γλασο σοκολατας)
-100γρ.λευκη σοκολατα
-30γρ.ηλιελαιο
-60γρ.σπασμενα καραμελακια(απο τα μπαστουνια-γλειφιτζουρια ή αλλα καραμελακια)
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα για τα μπισκοτα μεχρι να εχουμε ενα ενιαιο ζυμαρι(δεν παιδευουμε πολυ τη ζυμη).Παιρνουμε με το χερι και πλαθουμε μπαλιτσες(η δοσολογια αυτη μας δινει περιπου 45τμχ.).Βαζουμε σε λαμαρινα φουρνου στρωμενη με αντικολλητικο χαρτι.Αφηνουμε αποσταση μεταξυ τους γιατι απλωνουν και φουσκωνουν.Ψηνουμε 10' στους 180c(τα θελουμε λευκο χρωμα).
Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
Για το γλασο,λιωνουμε με τη μεθοδο του μπεν μαρι τη λευκη σοκολατα και προσθετουμε και το λαδι.Βουταμε ενα ενα τα μπισκοτα μας πρωτα στη σοκολατα και αμεσως στα σπασμενα καραμελακια,αφηνουμε να κρυωσουν.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου