Υλικα
-500γρ.αλευρι για τσουρεκια
-250ml ζεστο νερο(οχι καυτο)
-50γρ.μαργαρινη
-1κ.γλ.ζαχαρη
-1κ.γλ.αλατι
-1 φακελακι ξερη μαγια
-1κ.γλ.μελι
-1κ.γλ.ταχινι
Υλικα(για το πασπαλισμα)
-2φλ.ζεστο νερο
-1κ.σ.μελι
-2κ.σ.ζαχαρη
-250γρ.σουσαμι
Ζυμωνουμε στο μιξερ με το εξαρτημα για ζυμες ολα τα υλικα για 10' μεχρι να εχουμε ενα ελαστικο ζυμαρι.Χωριζουμε τη ζυμη σε 10 μπαλιτσες και πλαθουμε με καθεμια απο αυτες ενα κουλουρι.
Σε μεγαλο σκευος ανακατευουμε το ζεστο νερο με το μελι και τη ζαχαρη μεχρι να διαλυθουν.
Βαζουμε και το σουσαμι σε ενα βαθυ πιατο.Στη συνεχεια περνουμε ενα ενα τα κουλουρια και τα βουταμε πρωτα στο ζεστο νερο και αμεσως στο σουσαμι.Απλωνουμε τα κουλουρια σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.Αφηνουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστουν σε ογκο και κατοπιν ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190c για 20'. Η δοσολογια ειναι για 10 τμχ.Γινονται πολυ νοστιμα επισης εαν σε καποια προσθεσουμε αντι για σουσαμι τριμμενο κασερι.
Καλη επιτυχια!
-500γρ.αλευρι για τσουρεκια
-250ml ζεστο νερο(οχι καυτο)
-50γρ.μαργαρινη
-1κ.γλ.ζαχαρη
-1κ.γλ.αλατι
-1 φακελακι ξερη μαγια
-1κ.γλ.μελι
-1κ.γλ.ταχινι
Υλικα(για το πασπαλισμα)
-2φλ.ζεστο νερο
-1κ.σ.μελι
-2κ.σ.ζαχαρη
-250γρ.σουσαμι
Ζυμωνουμε στο μιξερ με το εξαρτημα για ζυμες ολα τα υλικα για 10' μεχρι να εχουμε ενα ελαστικο ζυμαρι.Χωριζουμε τη ζυμη σε 10 μπαλιτσες και πλαθουμε με καθεμια απο αυτες ενα κουλουρι.
Σε μεγαλο σκευος ανακατευουμε το ζεστο νερο με το μελι και τη ζαχαρη μεχρι να διαλυθουν.
Βαζουμε και το σουσαμι σε ενα βαθυ πιατο.Στη συνεχεια περνουμε ενα ενα τα κουλουρια και τα βουταμε πρωτα στο ζεστο νερο και αμεσως στο σουσαμι.Απλωνουμε τα κουλουρια σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.Αφηνουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστουν σε ογκο και κατοπιν ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190c για 20'. Η δοσολογια ειναι για 10 τμχ.Γινονται πολυ νοστιμα επισης εαν σε καποια προσθεσουμε αντι για σουσαμι τριμμενο κασερι.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου