Κατηγορίες

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Κιουνεφε καταιφι


Ειναι καταιφι με ανατολιτικη καταγωγη,οχι μονο για τους λατρεις του σιροπιαστου.Ειναι ιδιαιτερο καθως ειναι γεμιστο με κρεμα,ευκολο ομως στην παρασκευη του.
Υλικα
-250γρ.βουτυρο γαλακτος
-500γρ. φυλλο καταιφι
-100γρ.φυστικι αιγινης(για γαρνιρισμα)
Υλικα(για τη γεμιση)
-700γρ.ανθοτυρο αναλατο
-1κ1/2φλ.κρεμα γαλακτος
-1 βανιλια
Υλικα (για το σιροπι)
-2κ1/2φλ.ζαχαρη
-2φλ.νερο
-φλουδα απο ενα ακερωτο λεμονι
-1κ.σ.χυμος λεμονιου
Ετοιμαζουμε πρωτα τη γεμιση.Βαζουμε σε ενα μπολ το ανθοτυρο και το λιωνουμε με το πιρουνι,ριχνουμε την κρεμα γαλακτος τη βανιλια και ανακατευουμε.Αφηνουμε στην ακρη.Ξαινουμε το καταιφι κλωστη κλωστη και στρωνουμε τη μιση ποσοτητα σε βουτυρωμενο στρογγυλο ταψι διαμετρου 20 με22 εκ.Λιωνουμε ολο το βουτυρο και ραντιζουμε με τη μιση ποσοτητα το καταιφι.Απλωνουμε επανω την κρεμα και στη συνεχεια στρωνουμε και το υπολοιπο καταιφι.Ραντιζουμε με το υπολοιπο βουτυρο.Ψηνουμε για 55' στους 180c μεχρι να ροδισει.Βγαζουμε απο το φουρνο και αφηνουμε στην ακρη.Για να ετοιμασουμε το σιροπι βαζουμε το νερο,τη φλουδα λεμονιου και τη ζαχαρη και βραζουμε για 5'.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα το χυμο λεμονιου.Ραντιζουμε το καταιφι και το αφηνουμε να σταθει 2 με 3 ωρες να απορροφησει τα υγρα του.Στολιζουμε με τους ξηρους καρπους.
Καλη επιτυχια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου