Κατηγορίες

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Cookies λουλουδια(2)



Τα μπισκοτα ειναι με τη συνταγη μπισκοτα βουτυρου,στολισμενα με αυγογλασο και χρωματα.
Υλικα(για τα μπισκοτα)
-2 αυγα
-2φλ.ζαχαρη ασπρη
-110γρ.βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου και κομμενο σε κυβους)
-μια πρεζα αλατι
-1 βανιλια
-αλευρι οσο παρει(3 με 4 φλ.)
Υλικα(για το γλασο)
-2ασπραδια(σε θερμοκρασια δωματιου)
-350γρ.με 450γρ.ζαχαρη αχνη
-λιγες σταγονες χυμο λεμονι
-χρωματα ζαχαροπλαστικης
Εκτελεση
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι ν ασπρισουν και προσθετουμεκαι τα υπολοιπα υλικα.Το αλευρι τοσο οσο να εχουμε ενα ευπλαστο ζυμαρι,δεν παιδευουμε πολυ τη ζυμη.Κοβουμε τα σχεδια που επιθυμουμε και βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα,ψηνουμε 8'με 10' στους 190c.Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
Για το αυγογλασο χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα και σταδιακα ριχνουμε την αχνη μεχρι να εχουμε ενα σταθερο γλασο.Πρεπει οταν βουταμε το κουταλι και το αναποδογυριζουμε αυτο να μη πεφτει.Προσθετουμε και το λεμονι και τα χρωματα.Αναλογα με τα σχεδια που θελουμε μπορουμε ν αφησουμε το γλασο ετσι η να το κανουμε πιο ρευστο με λιγες σταγονες νερο.Το γλασο μπορει να αποθηκευτει στο ψυγειο κλεισμενο αεροστεγως μεχρι 3 ημερες αν ειναι χωρις αναμιξη χρωματος.
Καλη επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου