Υλικα(για το ζελε πορτοκαλιου)
-600ml φυσικο χυμο πορτοκαλι
-100γρ.ζαχαρη(ή 3κ.σ.μελι)
-4φυλλα ζελατινης
Υλικα(για το ζελε βανιλιας)
-70ml γαλα
-100γρ.ζαχαρη(ή 3κ.σ.μελι)
-450γρ.γιαουρτι στραγιστο 10%
-5 φυλλα ζελατινης
-1 βανιλια
Εκτελεση
Μουσκευουμε σε κρυο νερο τα 4 φυλλα ζελατινης.Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε το χυμο πορτοκαλι σε χαμηλη φωτια(να μην ερθει σε σημειο βρασμου) μεσα στο οποιο διαλυουμε τη ζαχαρη(ή το μελι).Μολις ενωθουν στραγγιζουμε τα φυλλα ζελατινης και τα βαζουμε στο χυμο πορτοκαλιου.Τοποθετουμε στο σκευος που επιθυμουμε και στη συνεχεια στο ψυγειο τουλαχιστον για 2 ωρες.
Για το ζελε βανιλιας μουσκευουμε παλι τα φυλλα ζελατινης και αφηνουμε στην ακρη.Με την ιδια διαδικασια ζεσταινουμε το γαλα σε κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια και διαλυουμε σε αυτο τη ζαχαρη(χωρις να βρασει το γαλα).Κατεβαζουμε απο τη φωτια στυβουμε τα φυλλα ζελατινης και τα διαλυουμε στο κατασαρολακι.Ριχνουμε κατοπιν τη βανιλια και το γιαουρτι και το στρωνουμε πανω απο το ζελε πορτοκαλιου.Τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει πριν σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!
-600ml φυσικο χυμο πορτοκαλι
-100γρ.ζαχαρη(ή 3κ.σ.μελι)
-4φυλλα ζελατινης
Υλικα(για το ζελε βανιλιας)
-70ml γαλα
-100γρ.ζαχαρη(ή 3κ.σ.μελι)
-450γρ.γιαουρτι στραγιστο 10%
-5 φυλλα ζελατινης
-1 βανιλια
Εκτελεση
Μουσκευουμε σε κρυο νερο τα 4 φυλλα ζελατινης.Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε το χυμο πορτοκαλι σε χαμηλη φωτια(να μην ερθει σε σημειο βρασμου) μεσα στο οποιο διαλυουμε τη ζαχαρη(ή το μελι).Μολις ενωθουν στραγγιζουμε τα φυλλα ζελατινης και τα βαζουμε στο χυμο πορτοκαλιου.Τοποθετουμε στο σκευος που επιθυμουμε και στη συνεχεια στο ψυγειο τουλαχιστον για 2 ωρες.
Για το ζελε βανιλιας μουσκευουμε παλι τα φυλλα ζελατινης και αφηνουμε στην ακρη.Με την ιδια διαδικασια ζεσταινουμε το γαλα σε κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια και διαλυουμε σε αυτο τη ζαχαρη(χωρις να βρασει το γαλα).Κατεβαζουμε απο τη φωτια στυβουμε τα φυλλα ζελατινης και τα διαλυουμε στο κατασαρολακι.Ριχνουμε κατοπιν τη βανιλια και το γιαουρτι και το στρωνουμε πανω απο το ζελε πορτοκαλιου.Τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει πριν σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου