Ελαφρια κεκακια σοκολατας με κρεμα βουτυρου με αρωμα μεντας.Η συνταγη μπορει μπορει να γινει με το ιδιο αποτελεσμα και νηστησιμη.
Υλικα(για τα κεκακια)
-1φλ.γαλα(φυτικο γαλα για vegan εκδοχη)
-3/4φλ.ζαχαρη
-1κ.γλ.ασπρο ξυδι
-1φλ.αλευρι
-1/3φλ.κακαο
-βανιλια
-1/2κ.γλ.μπεικιν παουντερ
-3/4κ.γλ.σοδα
-1/2κ.γλ.αλατι
-6 μπισκοτα γεμιστα κομμενα στα δυο(προαιρετικα για στολισμα)
Υλικα(για την κρεμα)
-1/2φλ.βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου)
-1/2φλ.φυτικο βουτυρο(χρησιμοποιουμε 1 φλ.φυτικο βουτυρο για vegan εκδοχη,σε θερμοκρασια δωματιου)
-2κ1/2φλ.ζαχαρη αχνη
-2 σταγονες εκχυλισμα μεντα
-2 σταγονες πρασσινο χρωμα ζαχαροπλαστικης
Εκτελεση
Στο ποτηρι με το γαλα ριχνουμε το ξυδι και αφηνουμε στην ακρη για 5΄μεχρι να "κοψει".Χτυπαμε ολα τα υπολοιπα υλικα και στο τελος ενσωματωνουμε και το γαλα και ομογενοποιουμε.Στο ειδικο ταψι με τις υποδοχες στρωνουμε 12 χαρτακια για κεικ και τα γεμιζουμε.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175c για 18' με 20'.Βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσουν.
Χτυπαμε με το μιξερ σε δυνατη ταχυτητα το βουτυρο ν αφρατεψει και ριχνουμε σταδιακα και τη ζαχαρη,οταν εχει ενσωματωθει προσθετουμε το εκχυλισμα και το χρωμα και στολιζουμε τα κεκακια μας οπως επιθυμουμε.Συντηρουνται στο ψυγειο κλεισμενα αεροστεγως εως 4 μερες.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου