Ειναι ενα κερασμα που ειναι λιγο πιο μαλακο απο σοκολατακι με πλουσια κρεμωδη μορφη και γευση.Συντηρειτε στο ψυγειο για τουλαχιστον 2 εβδομαδες,εχει μονο 5 υλικα(χωρις το αρωμα),γινεται σε ενα κατσαρολακι και ειναι πολυ δυναμωτικο ακομα και για πρωινο.
Υλικα
-1κ1/2 φλ.φυστικοβουτυρο
-1/4 φλ.μελι
-2κ.σ.ηλιελαιο
-2κ.σ.βουτυρο
-2/3φλ.καρυδια(χοντροσπασμενα)
-βανιλια
-αλατι(το χρησιμοποιουμε μονο σε περιπτωση που ειναι το φυστικοβουτυρο αναλατο)
Τοποθετουμε ολα τα υλικα(εκτος απο τα καρυδια) σε κατσαρολακι(με βαρυ πατο σαν της γαλατιερας) σε χαμηλα φωτια και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν(δεν αφηνουμε το μιγμα να φτασει σε σημειο βρασμου).Κατεβαζουμε απο τη φωτια,προσθετουμε τα καρυδια και γεμιζουμε 10 φορμακια σιλικονης.Εναλλακτικα βαζουμε το μιγμα σε μικρο πυρεξ στρωμενο με λαδοκολλα και πριν σερβιρουμε αναποδογυριζουμε,αφαιρουμε τη λαδοκολλα και τεμαχιζουμε σε κυβους.Τοποθετουμε στο ψυγειο 3 ωρες πριν σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!
Υλικα
-1κ1/2 φλ.φυστικοβουτυρο
-1/4 φλ.μελι
-2κ.σ.ηλιελαιο
-2κ.σ.βουτυρο
-2/3φλ.καρυδια(χοντροσπασμενα)
-βανιλια
-αλατι(το χρησιμοποιουμε μονο σε περιπτωση που ειναι το φυστικοβουτυρο αναλατο)
Τοποθετουμε ολα τα υλικα(εκτος απο τα καρυδια) σε κατσαρολακι(με βαρυ πατο σαν της γαλατιερας) σε χαμηλα φωτια και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν(δεν αφηνουμε το μιγμα να φτασει σε σημειο βρασμου).Κατεβαζουμε απο τη φωτια,προσθετουμε τα καρυδια και γεμιζουμε 10 φορμακια σιλικονης.Εναλλακτικα βαζουμε το μιγμα σε μικρο πυρεξ στρωμενο με λαδοκολλα και πριν σερβιρουμε αναποδογυριζουμε,αφαιρουμε τη λαδοκολλα και τεμαχιζουμε σε κυβους.Τοποθετουμε στο ψυγειο 3 ωρες πριν σερβιρουμε.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου