Υλικα(για τη ζυμη)
-1 φλ.γαλα ζεστο(οχι καυτο)
-1/2φλ.ζαχαρη
-4κ.γλ.μαγια ξηρη
-1κ.σ.καρδαμο(τριμμενο κακουλε)
-1/2κ.γλ.αλατι
-1/2φλ.βουτυρο(θερμοκρασια δωματιου)
-2 αυγα
-4 φλ.αλευρι γ.ο.χ.
Υλικα(για γεμιση και επαλειψη)
-1/2 φλ.ζαχαρη
-3κ.γλ.κανελα
-1/4φλ.βουτυρο(λιωμενο)
-1 αυγο(χτυπημενο με αυγογδαρτη)
-4κ.σ.μαρμελαδα ροδακινο(η βερυκοκο)
Παιρνουμε 4κ.σ.απο το γαλα και βαζουμε σε μπολ μαζι με τη μαγια.Αφηνουμε 10' να σταθει και να ενεργοποιηθει η μαγια.Προσθετουμε στη μαγια τα υπολοιπα υλικα(εκτος απο το βουτυρο) και ζυμωνουμε.Ριχνουμε και το βουτυρο και ενσωματωνουμε στη ζυμη.Εχουμε στο τελος ενα ελαστικο ελαφρυ ζυμαρι.Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε ογκο.
Απλωνουμε το ζυμαρι σε αλευρωμενη επιφανεια σε σχημα ορθογωνιου με τη βοηθεια ενος πλαστη.Αλειφουμε με ενα πινελο το λιωμενο βουτυρο και πασπαλιζουμε με την κανελα και τη ζαχαρη.Τυλιγουμε σε ρολο.Κοβουμε σε28 μικρα τριγωνα.Τοποθετουμε τα ρολα σε ταψι φουρνου στρωμενο με λαδοκολα(αφηνουμε αποστασεις μεταξυ τους γιατι φουσκωνουν πολυ) και αφηνουμε να διπλασιαστουν σε ογκο.Αλειφουμε με το αυγο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 20' στους 170c.Mολις βγουν απο το φουρνο αλειφουμε με τη μαρμελαδα.
Καλη επιτυχια!
-1 φλ.γαλα ζεστο(οχι καυτο)
-1/2φλ.ζαχαρη
-4κ.γλ.μαγια ξηρη
-1κ.σ.καρδαμο(τριμμενο κακουλε)
-1/2κ.γλ.αλατι
-1/2φλ.βουτυρο(θερμοκρασια δωματιου)
-2 αυγα
-4 φλ.αλευρι γ.ο.χ.
Υλικα(για γεμιση και επαλειψη)
-1/2 φλ.ζαχαρη
-3κ.γλ.κανελα
-1/4φλ.βουτυρο(λιωμενο)
-1 αυγο(χτυπημενο με αυγογδαρτη)
-4κ.σ.μαρμελαδα ροδακινο(η βερυκοκο)
Παιρνουμε 4κ.σ.απο το γαλα και βαζουμε σε μπολ μαζι με τη μαγια.Αφηνουμε 10' να σταθει και να ενεργοποιηθει η μαγια.Προσθετουμε στη μαγια τα υπολοιπα υλικα(εκτος απο το βουτυρο) και ζυμωνουμε.Ριχνουμε και το βουτυρο και ενσωματωνουμε στη ζυμη.Εχουμε στο τελος ενα ελαστικο ελαφρυ ζυμαρι.Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε ογκο.
Απλωνουμε το ζυμαρι σε αλευρωμενη επιφανεια σε σχημα ορθογωνιου με τη βοηθεια ενος πλαστη.Αλειφουμε με ενα πινελο το λιωμενο βουτυρο και πασπαλιζουμε με την κανελα και τη ζαχαρη.Τυλιγουμε σε ρολο.Κοβουμε σε28 μικρα τριγωνα.Τοποθετουμε τα ρολα σε ταψι φουρνου στρωμενο με λαδοκολα(αφηνουμε αποστασεις μεταξυ τους γιατι φουσκωνουν πολυ) και αφηνουμε να διπλασιαστουν σε ογκο.Αλειφουμε με το αυγο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 20' στους 170c.Mολις βγουν απο το φουρνο αλειφουμε με τη μαρμελαδα.
Καλη επιτυχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου