Κατηγορίες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Σπιτικο ψωμι του τοστ

Ειναι ενα ψωμακι που γινεται στη μεγαλη φορμα του ψωμιου και βγαζει περιπου 25 μεγαλες φετες του τοστ.Γινεται ευκολα,ειναι πολυ νοστιμο ειδικα οταν ψηνεται,κοβεται ωραια χωρις να ψιχουλιαζει παρολο που ειναι αφρατο και εαν θελετε μπορειτε να το συντηρησετε στην καταψυξη σε φετες και να το χρησιμοποιησετε αμεσα οταν υπαρχει αναγκη.Επειδη ακριβως ειναι για τοστ δεν εχει σκληρη κορα αλλα ειναι πολυ γευστικο και μπορει να καταναλωθει και σκετο.
Υλικα
-250 ml νερο χλιαρο
-2 αυγα
-600γρ.αλευρι σουπερ(δυνατο)
-50γρ.βουτυρο λιωμενο
-1κ.σ.ζαχαρη
-1κ.σ.γαλα εβαπορε
-1κ1/2κ.γλ.αλατι
-1 φακελακι μαγια ξηρη
Ανακατευουμε ολα τα υλικα σε μεγαλο μπολ και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε ενα ελαστικο ζυμαρι.Βαζουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε μεγεθος.Ξεφουσκωνουμε το ζυμαρι και το μεταφερουμε σε λαδωμενη φορμα.Σκεπαζουμε και αφηνουμε παλι να διπλασιαστει.Μολις φουσκωσει ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170c για 40' με 45'.Αφηνουμε να κρυωσει λιγο και μετα ξεφορμαρουμε.
Καλη επιτυχια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου